Kayıt
0
2 784
10-03-2012, 14:15

"Mağaralar Ve Mağaracılık" Konulu Sunum (7 Şubat 2012)

Mağaracılığı ortamı dışında tanıtabilmek oldukça zor bir iş . Sporunu, tanıtmanın en güzel yöntemi, mağara ortamını yaşayarak göstermektir. Bunun dışında tanıtım yapabilmek için görsel araçlara başvurmaktan başka çare kalmıyor. Fotoğraf ve video gösterimi, ortamı tam anlatamasa da, en güzel yöntem.

"Mağaralar Ve Mağaracılık" Konulu Sunum (7 Şubat 2012)Mağara sporu doğası gereği, zor ve yorucu bir aktivite. Mağarada gerekli malzemeyi taşımak, gereğinde kamp kurup uzun süre çalışmak, harita için ölçüm almak, mağara koşulları ile uyumlu olmaya çalışmak… Bütün bu zorlukları aşmanın en önemli gereği, yeterli ve işe uygun malzeme taşımaktır. Tahmin edilebileceği gibi, azımsanmayacak miktarda yük taşınması gerekmektedir. İşte, mağarada görüntü almanın zorluğunun temelinde, ek bir iş daha yapılması gereği yatmaktadır. İyi görüntü kaydetmek, hem çekimi yapan hem de konu mankenliği yapan sporcuların sabrı ile doğru orantılıdır.Bu nedenle, yaptığımız her fotoğraf gösterisi ya da sunumuna “ Mükemmel fotoğraflar gösteremeyebiliriz, ortamı biraz olsun anlatabilmek temel amacımız ” diyerek başlarız. Gerçekte ise gösterdiğimiz fotoğraflar azımsanmayacak kalitededir…

"Mağaralar Ve Mağaracılık" Konulu Sunum (7 Şubat 2012)Uludağ üniversitesinde, Bursa Diş Hekimleri Odasında ve Doğader de yaptığımız fotoğraf eşliğindeki sunumlarda, katılımın az olması nedeni ile neredeyse kendi aramızda sunum yapmıştık…

Yedi şubat ta, gelen davet üzerine, Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi’inde “Mağaralar ve Mağaracılık” konulu sunum yapmaya karar verdik. Daha önceki deneyimlerimizden aldığımız derslerle tanıtıma biraz daha fazla önem verdik.

"Mağaralar Ve Mağaracılık" Konulu Sunum (7 Şubat 2012)Sunuma, çoğu Niliüfer Belediyesi Kent Konseyinden, yaklaşık 50 kişi izleyici olarak katıldı. Fotoğraflar üzerinden yapılan anlatımda, karşılıklı soru ve yanıtlarla keyifli bir toplantı gerçekleştirdik. Doğaya olan yatkınlıkları, ilgilerinden belli olan kent konseyi üyelerine davet ve katılımları için teşekkür ederiz.






Emrah Sınmaz
Oylandı
0
0
Yorumlar
Yorum Ekle
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
YORUMLANAN
nureddin91
nureddin91
Merhaba, Fotoğraf galerisindeki fotoğraflar açılmıyor.
mangit
mangit
Kıymetli Hocam; Yıllar önce Kütahya-Emet ilçesinde
Tamer
Tamer
Tebikler ....
mtnylnz
mtnylnz
Ayva ini mağarasında fazlasıyla yarasa var.
Tamer
Tamer
bende düşünüyordum güzel bir dövme yaptırmayı... iyi denk
Tamer
Tamer
elimize sağlık :)
ETKİNLİK TAKVİMİ
«    Nisan 2024    »
PtSaÇaPrCuCtPz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930