Kayıt
0
2 137
19-07-2017, 22:47

MUSTAFAKEMALPAŞA MAĞARALARI - 17 Temmuz 2017

MUSTAFAKEMALPAŞA MAĞARALARI  - 17 Temmuz 2017

Mustafakemalpaşa mağaraları ile ilgili olarak MKP Ticaret ve Sanayi odası desteğiyle çalıştığımız proje ile ilgili olarak projeye başladığımızda gidip fotoğraflamayı planladığımız 13 mağaranın sayısı hızla artıyor.

15 temmuzda fotoğraflayalım diye gittiğimiz Kurşunlu köyündeki iki mağarayı ararken bölgede 5 yeni mağaranın daha konumunu belirleyip fotoğrafladık. Aynı gün istihbaratını aldığımız iki mağaraya da saatin ilerlemiş olması nedeniyle 17 temmuzda gitmeye karar vermiştik.

MUSTAFAKEMALPAŞA MAĞARALARI  - 17 Temmuz 2017
17 temmuz sabahı Meriç Şeyma Tiryaki ve Attila Ülgen ikilisi olarak sabah 08.00 da Görükle den yola çıktık. Saat 09.00 a doğru Alim Ölmez ve Özkan Yıldırım ile buluşarak Kurşunlu köyüne doğru yola çıktık.

Kurşunlu Köyünde,15 temmuzda bize rehberlik eden Mehmet Nizam ve arkadaşı Bilal Bayırlı ile buluşarak dikey inişi de olan büyükçe bir mağara olduğu söylenen Sarımsaklı kaya mevkiindeki Asar mağarasına doğru yola çıktık. Köye yaklaşık 3 km uzaklıkta aracımızı park ederek fındık bahçeleri arasından toprak bir yoldan yaklaşık 1 kilometre kadar yürüdük.

Mağaranın dikey kısımlarının da olduğu bilgisi nedeniyle ip ve srt ekipmanımız da vardı bu sefer. Her faaliyette başımıza gelen “hangi ekipmanı unutursan ona ihtiyacın olur. Her şeyin tamsa mağara küçük çıkar hiçbir şeye ihtiyacın olmaz” durumu yaşadık yine. Kahvede anlatılanlara kıyaslandığında beklediğimizden çok küçük yaklaşık 8 mtlik bir mağara ile karşılaşınca biraz hayal kırıklığı yaşadık. Koordinatları alıp fotoğraf çekiminden sonra Alim Ölmez in kahve teklifine hayır diyemedik. Bölgede, Köy kahvesinde anlatılan özelliklerde bir başka mağaranın daha olabileceğini düşünmeden edemedik. Gereksiz yere getirdiğimiz ekipmanı arabaya geri taşımak ayrı bir mutsuzluktu bizim için.

MUSTAFAKEMALPAŞA MAĞARALARI  - 17 Temmuz 2017Köye dönüp birer çay içtikten sonra Kurşunlu köyünün hemen Üstündeki Harmanyeri mevkiindeki Harmanyeri mağarasına ulaştık. 9 mt derinliğindeki bu mağara daha önce hiç karşılaşmadığımız bir durum sergiliyordu. Büyük çoğunluğu çocuk bezi olan çöplerle karşılaşmamız kötü oldu. Sanki, çocuk bezinin çöpe atılmaması gerektiği konusunda batıl inancı olan biri kirli çocuk bezlerini biriktirip bu mağaraya atmış gibi bir durum vardı.

İşimizi tamamlayıp köye döndüğümüzde rehberlerimize Asar mağarası olarak bilinen mağara konusunda tekrar bilgi toplamalarını rica ettik. Artık klasıkleşmiş hale gelen Devecikonağında pide yeme etkinliğimizden sonra Kestelek köylüleri tarafından, Kestelek kalesi ve Kalealtı mağarası olarak bilinen mağarayı bulmak üzere Kestelek kalesine ulaştık.Aynı kale Çaltılıbük Köylüleri tarafından Çaltılıbük kalesi ve Kalealtı mağarası olarak adlandırılıyor. Ancak mağaranın yerini tam olarak bilmediğimiz için ve bölgenin sık çalılık ile kaplanmış olmasından dolayı kısa bir araştırmadan sonra mağarayı aramayla bulamayacağımızı düşünerek bize rehberlik edecek birilerini bulmamız gerektiğine karar vererek bu mağarayı başka bir etkinliğe bıraktık.

Çaltılıbük ilköğretim okulu bahçesinde çay molası verirken, önümüzdeki günlerde hangi köylere gideceğimiz konusunda planlama yapmaya çalıştık. Dönüşe geçtiğimizde saat 19,00 olmuştu.Alim Ölmez ile19 temmuz sabahı buluşmak üzere sözleşerek ayrıldık.Meriç ile Bursa ya döndüğümüzde saat 20.05 olmuştu.



Attila ÜLGEN
Oylandı
+5
1
Yorumlar
Yorum Ekle
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
YORUMLANAN
nureddin91
nureddin91
Merhaba, Fotoğraf galerisindeki fotoğraflar açılmıyor.
mangit
mangit
Kıymetli Hocam; Yıllar önce Kütahya-Emet ilçesinde
Tamer
Tamer
Tebikler ....
mtnylnz
mtnylnz
Ayva ini mağarasında fazlasıyla yarasa var.
Tamer
Tamer
bende düşünüyordum güzel bir dövme yaptırmayı... iyi denk
Tamer
Tamer
elimize sağlık :)
ETKİNLİK TAKVİMİ
«    Aralık 2024    »
PtSaÇaPrCuCtPz
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031