Kayıt
0
5 139
17-05-2017, 00:14

MUSTAFAKEMALPAŞA ŞELALELERİ 09.05.2017

MUSTAFAKEMALPAŞA ŞELALELERİ  09.05.2017

09.05.2017 Salı günü sabahı Aykut Güngör ,Attila Ülgen ikilisi olarak sabah 8,30 da Bursa ,Nilüfer İlçesi, Uludağ Üniversitesi Bursaray istasyonunda buluşup yola çıktık. Faaliyetin hafta içi olması nedeniyle ekibe katılan başka kimse olmadı.

Saat 09,30 da Mustafakemalpaşa Ticaret sanayi odasında Sn. Birol Denizli nin odasında çayımızı içerek Alim Ölmez’ i beş dakika bekledikten sonra ilk hedefimiz olan Muradiye Sarnıç köyü KABATAŞ şelalelerine doğru yola çıktık.




MUSTAFAKEMALPAŞA ŞELALELERİ  09.05.2017Kabataş şelaleleri kaynağını Çatal dağından alan ve susurluk çayına bağlanan, aynı zamanda Suuçtu şelalelerinin de yer aldığı derenin üzerinde bulunuyor. Yağışlı havalarda çamurlu olabileceği için araçla ulaşımda sıkıntı yaşanabilecek bir yoldan, hava durumunda görünen yağış beklentisine rağmen şelalelerin yakınına kadar aracımızla gittik. İlk gördüğümüz şelaleler pek çok tarafından Kabataş şelalesi olarak bilinen 8- 10 basamak halinde kendini gösteren şelale oldu.

Yöre halkının bile pek bilmediği asıl büyük Kabataş şelalesi bu basamaklı şelaleler gurubundan yaklaşık 300 mt daha yukarıda kalıyor. Bu şelaleye ulaşmak için vadi yamaçlarında biraz tırmanış yapmak ve sık çalılık alandan geçiş yapmak gerekiyor. Yabani güllerin ve çalıların engellemesine rağmen kısa bir süre sonra şelaleye ulaştık . Pek bilinmeyen bu şelale muhteşem bir doğa harikası.

MUSTAFAKEMALPAŞA ŞELALELERİ  09.05.2017Yosunlanma nedeniyle kaygan hale gelen kayalarda ilerlerken sık sık düşme tehlikesi atlattık. Az miktarda yağışa maruz kaldığımız için dönüş yolunda toprak yolda aracımızla kayabileceğimiz endişesiyle döndük. Ancak bir sıkıntı yaşamadı.
İkinci durağımız yine aynı derenin daha yukarı kesimlerinde yer alan ve oldukça ün yapmış olan Suuçtu şelalesi oldu. Suuçtu şelalesinin yolu düzgün , ulaşım konusunda bir sıkıntı yok.



MUSTAFAKEMALPAŞA ŞELALELERİ  09.05.2017Su uçtu şelalesi oldukça isim yaptığı ve asfalt yol büyük şelanenin yanına kadar gittiği için pek çok kişi su uçtuyu da tek bir şelale sanıyor. Ancak rehberimiz Alim Ölmez sayesinde büyük şelalenin alt taraflarında başka şelalelerin de bulunduğunu öğrendik.
Yine kayalarda oluşan kayganlığa daha bir dikkat edilmesi gerektiğini faaliyetin ertesi günü şişen bacağıma bakarak anladım. Suuçtu’da kayarak düştüğümde fazla ciddiye almamıştım aslında.

Faaliyetimizin üçüncü durağı Devecikonağı beldesinde pideci salonu oldu. Oldukça başarılı karışık pideleri fiyatları AVM’lerde yediklerimizin yarı fiyatına geliyor. Alim Hocanın kesesine bereket.

Saat 14.00 gibi Kösehoroz köyü sınırlarında kalan yine aynı isimle anılan Kösehoroz Şelalesine ulaştık. Bir yerden sonra asfalt yoldan ayrılıp toprak yola girince yine yağmura yakalanma olasılığı nedeniyle tedirgin olduk. Nitekim yol boyunca bir kaç yerde bizden önce geçen bazı araçların kaydığını gösteren lastik izlerine rastladık. Kösehoroz şelalelerinin suyu Mustafakemalpaşa deresinin Devecikonak koluna bağlanıyor.

MUSTAFAKEMALPAŞA ŞELALELERİ  09.05.2017
Alim Ölmez’in Önerisiyle, bu bölgeye gelmişken, Çakallar Köyü kocalan Mağarasının fotoğraflarını da çekelim düşüncesiyle Kösehoroz deresinden de çamura batmadan çıkarak Çakallar köyüne doğru yola çıktık. Orman içinde mağarayı bulmakta zorlanacağımızı düşünerek önce köyde bize mağarayı tarif edebilecek mümkünse yerini gösterecek birini aradık. Ancak köyde pek kimseyi bulamadık. Yine de yerini iyice tarif ettiler. Tarife göre yine asfalt yolu terk ederek toprak bir yoldan mağaranın bulunduğu yere yakın bir yere park ettik. Orman içinde kısa bir yürüyüşle mağaraya ulaştık. Geniş pek çok odadan oluşan mağara yine her zamanki gibi definecilerin çalışma alanı olmaktan kurtulamamış. Mağaradan çıkarken kısa bir an çıkışı bulamamak gibi bir duyguya da kapıldık. Mağara, içinde kamp yapmaya çok uygun .

MUSTAFAKEMALPAŞA ŞELALELERİ  09.05.2017Mağara çıkışında Alim hocanın olmazsa olmazı haline gelen kahve molasından sonra yine yağmura yakalanma endişesi ve araçla çamura batma korkusuyla saat 19.00 da dönüş yolculuğuna başladık. Saat 19.40 ta Mustafakemalpaşa ya , saat 20.30da da Bursa ya dönerek faaliyeti bitirdik.


Attila Ülgen
Oylandı
+6
2
Yorumlar
Yorum Ekle
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
YORUMLANAN
nureddin91
nureddin91
Merhaba, Fotoğraf galerisindeki fotoğraflar açılmıyor.
mangit
mangit
Kıymetli Hocam; Yıllar önce Kütahya-Emet ilçesinde
Tamer
Tamer
Tebikler ....
mtnylnz
mtnylnz
Ayva ini mağarasında fazlasıyla yarasa var.
Tamer
Tamer
bende düşünüyordum güzel bir dövme yaptırmayı... iyi denk
Tamer
Tamer
elimize sağlık :)
ETKİNLİK TAKVİMİ
«    Eylül 2024    »
PtSaÇaPrCuCtPz
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30