Kayıt
0
3 538
17-02-2011, 18:42

4 Kasım 2007 Bursa, Zeyniler Köyü, Suyolu Mağaraları Etkinliği

4 Kasım 2007 Bursa, Zeyniler Köyü, Suyolu Mağaraları Etkinliği Söz konusu mağaralara Yaklaşık 1 ay önce Attila tarafından bir keşif gezisi yapılmıştı. Mağaraların boyutları ve yerleri konusunda bilgi sahibi olduğumuzdan faaliyetin kısa süreli ve kabaca yarım günlük bir faaliyet olacağını biliyorduk , 04.11.2007 Tarihinde çok erken gitmemize gerek olmadığını düşünerek saat 9.00 da buluşma kararı aldık . Saat çok erken olmadığı halde yinede ekipte fire verdik.

Cem ve Mehmet , Zeyniler yolunun kötü olduğunu bildiğimiz için, Emrah'tan 2007 model Land Rover'ini ve malzemeleri alarak , Attila'yı planlandığı gibi 9,20 de İpekcilik'ten aldılar. Zeyniler yolu ,Bursa Teferrüç mahallesi Teleferik istasyonu arkasındaki dar sokaklardan geçilerek ulaşılan bir yol. Yolu bilmeyenlerin mutlaka yolu sorması gerekiyor.(Racona ters bile olsa)!...

Saat 9,45 gibi Zeyniler rampasının sonuna vardık. Muhteşem bir manzara ile Zeyniler köyünü gördüğümüz virajda arabamızı park ettik. Malzemelerimizi alarak su yoluna doğru tırmanışa geçtik. İnsanı nefes nefese bırakan kısa bir tırmanışla suyoluna vardık.Kuzey yönünde ilerlemeye başladık .Tam anlamıyla yürüyüş parkuru denilebilecek kestane ormanı içinde yaklaşık 20 dakika yürüdükten sonra Zeyniler 1 diye adlandırdığımız mağaraya vardık .Güzel bir piknik ve kamp alanının hemen yanında içimi güzel bir çeşme var.Ancak mağara içine girilebilir olması dışında pek bir özellik taşımıyor.Ölçümlerini dönüşte yapmak üzere Zeyniler 2 mağarasına doğru yolumuza devam ettik. Bölgeye ekim ayı boyunca gelinirse aynı zamanda bol miktarda kestane de toplanabilecek bir yer. Güzel bir orman yürüyüşünden sonra su yolunun 3-4 metre sol yukarısında kalan mağaraya ulaştık.Ben bu mağaraya daha önce iple indiğim halde Cem adeleli kollarıyla ipsiz çok rahat inileceğini söyledi ve indi.Aynı rahatlıkla da tekrar çıktı.Yani ipe falan gerek yokmuş bu mağarada. Cem ve Mehmet mağarada ölçü alırken bende not aldım.Yaklaşık yarım saatlik bir çalışma sonunda dönüş yolundaki küçük mağaranın ölçülerini de alarak ve biraz kestane toplayarak faaliyeti tamamladık .Az zamanda çok büyük işler yaptık. Bugüne kadar mağara haritalama konusunda hep Emrah’ın varlığına güvenerek ,hiçbir şey öğrenmediğimiz ortaya çıktı. Çok düzenli olmamakla birlikte mağaraların haritasını çıkarabilecek verileri topladığımızı sanıyorum. Ancak Emrah’ın kontrolünde, ama Emrah'sız da adam gibi ölçü alıp, harita çizmeyi öğrensek iyi olacak. Hürmetler.

 

Faaliyete katılanlar: Cem Ersoy, Mehmet Teke, Attila Ülgen

 

Attila ÜLGEN

Oylandı
0
0
Yorumlar
Yorum Ekle
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
YORUMLANAN
nureddin91
nureddin91
Merhaba, Fotoğraf galerisindeki fotoğraflar açılmıyor.
mangit
mangit
Kıymetli Hocam; Yıllar önce Kütahya-Emet ilçesinde
Tamer
Tamer
Tebikler ....
mtnylnz
mtnylnz
Ayva ini mağarasında fazlasıyla yarasa var.
Tamer
Tamer
bende düşünüyordum güzel bir dövme yaptırmayı... iyi denk
Tamer
Tamer
elimize sağlık :)
ETKİNLİK TAKVİMİ
«    Mart 2024    »
PtSaÇaPrCuCtPz
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031