Kayıt
0
3 735
21-11-2011, 20:49

"Eline ilk kez çekiç almış, masum mühendis" ilk bolt'unu çaktı

"Eline ilk kez çekiç almış, masum mühendis" ilk bolt'unu çaktı

SRT çalışmalarının klasik akışı; iniş, çıkış, bir de istasyon geçtin mi? tamamdır. Türkiye için makul, batılı mantığı ile oldukça yetersiz bir eğitim sürecinden sonra, yeni üye artık dikey mağaraya girmeye hazırdır. Küçük bir iniş, belki sonrasında biraz daha derin bir deneyim, ardından yaz faaliyeti gelir ve hizmet içi eğitimle işler akar gider. Mağaracı derinlere iner, yük taşır, çalışır. Sonuçta nasıl’ı bilir ama neye çıkıp indiği genellikle eksik kalır. Biraz şanslıysa, ilerleyen bir ekibe girebilmişse, bir iki istasyon çakmasına da izin verilir… Artık nedendir? bilemiyorum ama; bekli zaman azlığından, belki de eğiticilerin sabırsızlığından, ya da kayaya ve o güzelim boltlara kıyamamaktan, ama her zaman döşeme teknikleri eğitimi eksik kalır.

"Eline ilk kez çekiç almış, masum mühendis" ilk bolt'unu çaktıEkibimizde, yaylacık 2011 faaliyetinin son günlerinde “istasyon kurmayı bilmiyoruz” sitemi, içimize işlemiş olmalı ki eğitim programımızı biraz değiştirdik. Değişik eğitim seviyesindeki mağaracılara aynı anda eğitim vermenin zorluğunu kabul etmek gerekir. Döşeme teknikleri eğitimini nasıl verebiliriz diye düşünürken, yeni bir yöntem geliştirdik. İpe hiç girmemiş, tek bir düğüm bilmeyen bir aday üyeye ve SRT tekniği bilen mağaracıya aynı anda eğitim verebilmek temel amacımız. Buna göre, hafif eğimli, SRT malzemesi kuşanmadan çalışabileceğimiz bir kaya seçtik. İstasyon yeri seçimi, kuvvet üçgeni kurulması ve kullanılan düğümler konusunda bilgi verilip, hayali bir dikey mağara haritası üzerinden döşeme çalışması yapıldı. Düğüm bilmeyenler için bu eğitim daha sonraya bırakıldı. Her üye, bolt çakma konusunda deneyim sahibi oldu. Katılımcılar “neye?” inip çıkacakları konusunda bilgi sahibi oldular.

"Eline ilk kez çekiç almış, masum mühendis" ilk bolt'unu çaktı19 kasım tarihinde yaptığımız bu eğitim, daha da geliştirilerek devam edecek.
Bizim ipimizle kuyuya inilir… fellow

“Eline, ilk kez çekiç almış, masum mühendis” Güldem, hoş geldin…(Vallaha da kendi söyledi)

Ekip: Attila, Emrah, Mustafa, Kasım, Onur, Yeşim, Güldem, Meriç, Tamer, Rabia


Emrah SINMAZ



Fotoğraf Galerisi
Oylandı
+5
1
Yorumlar
Yorum Ekle
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
YORUMLANAN
nureddin91
nureddin91
Merhaba, Fotoğraf galerisindeki fotoğraflar açılmıyor.
mangit
mangit
Kıymetli Hocam; Yıllar önce Kütahya-Emet ilçesinde
Tamer
Tamer
Tebikler ....
mtnylnz
mtnylnz
Ayva ini mağarasında fazlasıyla yarasa var.
Tamer
Tamer
bende düşünüyordum güzel bir dövme yaptırmayı... iyi denk
Tamer
Tamer
elimize sağlık :)
ETKİNLİK TAKVİMİ
«    Nisan 2024    »
PtSaÇaPrCuCtPz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930