Kayıt
0
1 364
1-05-2019, 00:44

“GEYİK GÖBEKLİĞİ DİPSİZİ” ARAŞTIRMASI 29-31 Mart 2019

Eylül 2018 de İTÜMAK, UMAST ve MADBursa üyelerinin katılımı ile MustafaKemalPaşa kırsalında mağara araştırma faaliyeti gerçekleştirmiştik. Kurşunlu köyünde kurduğumuz kamp’ın son gününde köye yakın bir mağara istihbaratını araştırmak için mağaraya kısa süre ayırıp, bu dikey mağaranın ilk girişini gerçekleştirmiştik.


Mağaranın araştırılmasına devam etmek için 29-30 temmuz tarihlerini belirledik. 29 temmuz gecesi yola çıkılacak, 30 gün boyu çalışılıp, 31 mart belediye seçimlerine yetişecektik. Süre, 579 m rakımdan giren fosil dikey mağara için yeterli gibi görünüyordu. Planlayamadığımız tek şey katılımın tahminimizden fazla sayıda olmasıydı.


29 Cuma gecesi MADBursa –Umast olarak Görükle’den yola çıktık. Yolun kısa olması bir avantaj. Alim Ölmez ile MKP ile buluşup Kurşunlu köyünün yolunu tuttuk. Kahvede biraz oyalanma sonrası, kamp yapacağımız bölgeye ulaştık. İTÜMAK’lı mağaracıların geç saatte bize katılmaları ile ekip tamamlanmış oldu. Hesabımıza göre 30 Cumartesi akşam ya da gece işimiz yapıp bölgeden ayrılacaktık. Gece oldukça zorlu geçti. Bu mevsim ve yükseklikten beklemediğimiz şekilde hava sıcaklığı eksi derecelere düştü. Sabahı zor ettik desek yeridir.


Ertesi sabah ilk ekip hızlı bir şekilde mağaraya giriş yaptı. İlk ekibimiz Kadir Gürses, İdris Hatipoğlu ve Eren Kenan’dan oluşuyordu. Dışarıda kalan ekip üyelerinin bir kısmı arazı taraması için yola koyuldular. İlk ekip mağaranın ilerlediği bilgisi ile mağaradan çıktılar. Mağaranın -120m indiği ve devam ettiği bilgisi ile heyecanlanmış, hatta whatsapplarda sağa sola hava atmıştık. Sonradan yapılan ölçümde -85m ye kadar inebildiğimizi öğrendik.


İkinci ekip oldukça kalabalıktı. İşi doğal akışına bıraktık. Mağaranın araştırılması kadar, ekip üyelerimizde  önemliydi. Hem eğitim hem de araştırma. Eğitim, harita, hat ilerletme derken zaman iyice ilerledi, gün battı. Giren içeride… Mağaradaki çalışma 31 mart sabahının erken saatlerine kadar devam etti. Tüm ekipler çıktığında saat 3:30 du. Toplanma falan derken 1 saat kadar sonra yola koyulabildik. İstanbul ekibi Bursa’da konaklayıp yola daha sonra çıkmaya karar verdi. Faaliyet Bursa’lı ekipler açısından saat 7:30 da sonlandı.


Kısıtlı zamanda elimizden gelenin en iyisini yaptığımız düşüncesindeyim. Bir faaliyet daha yapılmasının zorunluluğu kaçınılmaz. Her şeyi bir arada yapmaya çalışmak tabi ki zor. Her iş ayrı bir deneyim. Ve fakat bu deneyimleri ne zaman kullanacağız ? O da bilinmez.


Ekip: Onyedi kişi

İTÜMAK: Recep Can AltınBal, Eren Kenan, Bülent Efe Temur, Anıl Alyanak, Halil Habip Atıcı

UMAST: Tarık Demirtutan, Baki Can Pala, Erkin Akgöz, Elif Seda Kangal, Oğuz Elibol, Kadir Gürses

MADBursa: Attila Ülgen, Emrah Sınmaz, Talha Bıyık, Yenal Yazıcıoğlu, İdris Hatipoğlu, Alim Ölmez

Emrah Sınmaz
Oylandı
+1
1
Yorumlar
Yorum Ekle
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
YORUMLANAN
nureddin91
nureddin91
Merhaba, Fotoğraf galerisindeki fotoğraflar açılmıyor.
mangit
mangit
Kıymetli Hocam; Yıllar önce Kütahya-Emet ilçesinde
Tamer
Tamer
Tebikler ....
mtnylnz
mtnylnz
Ayva ini mağarasında fazlasıyla yarasa var.
Tamer
Tamer
bende düşünüyordum güzel bir dövme yaptırmayı... iyi denk
Tamer
Tamer
elimize sağlık :)
ETKİNLİK TAKVİMİ
«    Nisan 2024    »
PtSaÇaPrCuCtPz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930