Kayıt
0
1 451
17-05-2019, 23:16

"TAŞ KESİĞİ" MAĞARASI


16 Mayıs 2019 Perşembe günü Güllüce köyünden daha öncede ihbarını aldığımız fakat gitme imkanı bulamadığımız mağara için mesai çıkışı Özkan YILDIRIM’ı da alarak yola çıktık. Kısa bir araç yolculuğunun ardında güllüce köyüne ulaştık. Köyde daha önceden sözleştiğimiz öğrencim Yiğit Demireli ile buluştuk. Kısa bir fikir alışverişinden sonra Yiğit motosikleti ile biz aracımızla yağmur nedeni ile oldukça bozuk bir yoldan 15 dakikalık bir yol katettik. Yolun taşlık ve bozuk bir noktasında aracın gidemeyeceğine kanaat getirince aracı olduğu yere bıraktık, zamanı değerlendirmek için hemen çantalarımızı aldık ve Alim ÖLMEZ, Özkan YILDIRIM, ve Yiğit DEMİRELİ yola koyulduk. Yarım saatlik bir yürüyüşün ardından, mağaranın bulunduğu Karakaya tepesine çıktık. Bölgede çok noktada defineci kazısı olduğu belliydi.





Mağara ağzını bulduk ve dikey yapıyı görünce hemen istasyon kurarak iniş için hazırlıklara geçtik. 1 metreye 1 metre neredeyse kara bir giriş ağzı ve girişten kopartıldığı çok belli olan aynı ölçülerde bir kaya bloku definecilerin iştahını kabartmış olmalı. Çok düzgün bir kaya çatlağı olduğu ortada. İptidai şartlarla oluşturulmuş birkaç demir boru ve ona bağlı saman bağlama ipleri de ortalıktaydı. Mağara ağzı içeriden çıkarıldığını tahmin ettiğimiz taşlarla doluydu.

Mağara içerisine sadece benim (Alim ÖLMEZ) inmemin yeterli olacağını düşündük.İçeride 2 yarasa birkaç kırkayak ve sümüklü böcek gözlemledik. Herhangi bir oluşum yoktu. Son 6 metrelik kısımda yoğun bir kazı çalışması yapıldığını gördük. Mağara içerisinde bulabildiğim tek şey Özkan hocanın içeri düşürdüğü cüzdanıydı. 


Fotoğraf çekme işini bitirdikten sonra ölçüm işlemini de tamamlayıp taslak haritayı çıkışta mağara ağzına çizdik. 19 metre derinliğinde dikey bir mağara. 

İftar saatinin yaklaşması, bize rehberlik yapan Yiğit Demierli’nin akşam saati hayvanlarla ilgilenecek olması nedeniyle saat 19:20 gibi işimizi bitirip. Dönüş yolunu tuttuk. Mustafakemalpaşada 93. Mağara çalışmasını tamamlamanın verdiği haz ile döndük.

Alim ÖLMEZ 
Oylandı
0
0
Yorumlar
Yorum Ekle
Bilgilendirme
Yorum Ekleyebilmeniz için Sitemize Kayıt Olmanız Gerekmektedir.
YORUMLANAN
nureddin91
nureddin91
Merhaba, Fotoğraf galerisindeki fotoğraflar açılmıyor.
mangit
mangit
Kıymetli Hocam; Yıllar önce Kütahya-Emet ilçesinde
Tamer
Tamer
Tebikler ....
mtnylnz
mtnylnz
Ayva ini mağarasında fazlasıyla yarasa var.
Tamer
Tamer
bende düşünüyordum güzel bir dövme yaptırmayı... iyi denk
Tamer
Tamer
elimize sağlık :)
ETKİNLİK TAKVİMİ
«    Nisan 2024    »
PtSaÇaPrCuCtPz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930